Puhujat

Salme Blomster

Salme Blomster - Toivon Puheita

Salme Blomster on työskennellyt terapeuttina, kouluttajana, luennoitsijana, toimittajana ja yhdistänyt oppimiaan terapiasuuntia ja tehnyt niistä oman, kristillisiä arvoja kunnioittavan ja käyttävän tavan auttaa ja palvella. Hän on työskennellyt sairaaloissa, kouluissa, työyhteisössä, seurakunnissa, pienryhmissä. Hän on ollut kouluttamassa niin sekulaareja kuin hengellisissä tehtävissä toimivia johtajia, auttajia ja työntekijöitä. Lisäksi hän on kirjoittanut parisenkymmentä kirjaa, jotka käsittelevät mm tunteita, seksuaalisuutta, kärsimystä, henkistä ja hengellistä kasvua ja vapautta Kristuksessa.

Salme Blomster on kehittänyt ja pitänyt Sisäinen lapsi -kursseja, joilla ihmiset opetetaan tutustumaan tunteisiinsa ja löytämään oman todellisen identiteettinsä.

Lisätietoja: www.trigonos.fi

 

Seppo Jokinen

Pastori, terapeutti, kirjailija Seppo Jokinen on toiminut sielunhoidollisena luennoitsijana noin 30 vuotta. Hän on kirjoittanut yli 20 sielunhoidollista kirjaa. Hän kehitti Rikotusta eheä -sielunhoitokoulutuksen ja puhuu seurakuntien ja muidenkin tahojen järjestämissä tapahtumissa. Seppo Jokinen on tunnettu armollisesta puhetyylistään, jossa hän jakaa paljon omia elämänkokemuksiaan, kuten alkoholismista ja itsemurhayrityksistä. Näiden kokemusten ja niistä toipumisen kautta hän välittää toivoa vastaavissa elämäntilanteessa oleville.

Seppo Jokinen - Toivon Puheita

Jorma Kalajoki

Jorma Kalajoki - Toivon Puheita

Rovasti Jorma ”Jomppe” Kalajoki on hyvästä tunnettu turkulainen pappi, joka on tunnettu sielunhoidollisesta ja lempeän huumorintajuisesta tavata kohdata ihmisiä. Hänen raamattuopetuksiin liittyy usein sielunhoidollinen näkökulma ja lisäksi hän on toiminut monia vuosia KRITO-toipumistyössä kouluttaja ja puhujana. Hän on tehnyt noin 200 radio-ohjelmaa Radio Deihin. Tällä sivustolla olevat puheet ovatkin aiemmin radioitu Radio Deissä.  Hän on myös kirjoittanut neljä kirjaa, joista viimeisimpänä: Johdatuksen maamerkkejä – miten löydän Jumalan johdatuksen arjessa. (Päivä Oy, 2013).
www.jormakalajoki.net

Saara Kinnunen

Sosiaalipsykologi ja psykoterapeutti Saara Kinnunen on toiminut vuosikymmeniä parisuhde- ja kasvatustyön parissa. Hän on suosittu luennoitsija sekä kirjailija. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin vuoden Tietokirjailija-palkinto lapsen eri ikävaiheita sekä parisuhdetta ja perheiden henkilösuhteita käsittelevien kirjojensa johdosta. Hänen kirjansa Isän kaipuu voitti 2016 vuoden kristillinen kirja-palkinnon. Kaikkiaan on kirjoittanut lähes kaksikymmentä parisuhteeseen ja kasvatukseen liittyvää kirjaa.

Saara Kinnunen - Toivon Puheita

Päivi Niemi

Päivi Niemi - Toivon Puheita

Päivi Niemi on työnohjaaja, seksuaalineuvoja, psyk.eat. ja sielunhoitoterapeutti, jonka työhistoriaan kuuluu 15 vuotta luennointityötä, koulutusta ja monimuotoista ihmissuhdetyötä. Parhaillaan hän erikoistuu traumaterapiaan.

Päivi Niemi on luennoinut paljon mm. kouluissa, vanhempainilloissa, seurakunnissa ja erilaisissa koulutus- ja teematilaisuuksissa. Luentojen aiheet ovat pääsääntöisesti käsitelleen itsetuntoa ja tunnetaitoja, sekä muita terapeuttisia teemoja eri otsikoiden alla.

Lisäksi hän tehnyt 15 vuotta tukihenkilötyötä syrjäytyneiden ja vaikeuksiin joutuneiden nuorten ja nuorten aikuisten parissa. Tuen tarkoitus on ollut auttaa nuoria selviytymään mm. koulukiusaamisen, jengiytymisen, kotiongelmien, masennuksen, päihteiden käytön sekä tunneongelmien kanssa.

Hanna Ranssi-Matikainen

Hanna Ranssi-Matikainen on teologian tohtori ja avioliittotutkija. Nykyään hän työskentelee  Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtajana ja aiemmin hän on toiminut NMKY:n perhetyön toimialajohtaja. Hanna Ranssi-Matikaisella on runsaasti kokemusta avioliittoleirien vetämisestä. Väitöskirjansa hän teki aiheesta “Yhdessä sittenkin. Kokemukset erokriisistä, vertaistuesta ja muutoksesta parisuhteessa”.

Hanna Ranssi-Matikainen - Toivon Puheita

Hanna Kiviniemi

Hanna Kiviniemi on terapeutti (ACC) ja toimii terapiatyön lisäksi seurakuntatyössä. Hänellä on YET-psykoterapeutin, kulttuurien tutkimuksen maisterin ja Espanjan kristillisen Eirene-perheneuvojan koulutus. Hänellä on paljon kokemusta eri kulttuureista tulevien asiakkaiden kohtaamisessa, sillä hän on asunut lapsuutensa Japanissa ja aikuisena perheensä kanssa kahdessa eri maassa pitkiä aikoja. Hän tekee terapiatyötä neljällä kielellä (suomi, englanti, japani, espanja) ja toimii myös työnohjaajajana lähetystyöntekijöille. Hän pitää myös luentoja sielunhoidon teemoista sekä masennuksesta, ahdistuksesta ja traumoista toipumisesta, parisuhteen ylläpidosta sekä sopeutumisesta uuteen kulttuuriin.
Lisätietoja: www.hannakiviniemi.com

Anna-Liisa Valtavaara

Anna-Liisa Valtavaara on teologi ja on tehnyt pitkän työuran Kansan Raamattuseurassa, pääosin julistustyössä. Hän on vieraillut vuosien varrella puhujana ja kouluttajana ympäri Suomea seurakunnissa ja muuallakin. Sama jatkuu edelleen varsin aktiivisesti, nyt eläkeläisen vapaudesta käsin.

Anna-Liisa on kirjoittanut useita suosittuja teoksia, jotka tunnetaan laajalti myös perinteisen seurakuntaväen ulkopuolella: tunnetuin on Kiltteydestä kipeät(2003), lisäksi Ainako anteeksi? (2005), Oikein kiltit (2007), Huolena huolehtiminen (2009) ja Syyllinen olo – syystä vai suotta?(2014).

Puheissaan sekä kirjoissaan hän porautuu monille tuttuihin elämän kipukohtiin syvällisesti ja rehellisesti, mutta lämpimän armollisesti, toivoa herättäen ja uuteen rohkaisten. Lukuisat mediat ovat myös olleet pitkään kiinnostuneita hänen asiantuntijuudestaan.

Anna-Liisa Valtavaara - Toivon Puheita

Petri Välimäki

Petri Välimäki - Toivon Puheita

Perheniemen opiston rehtorina 1.4.2007 lähtien toiminut pastori Petri Välimäki on tullut tutuksi kurssien luennoitsijana, kirjailijana, radio-ohjelmien tekijänä ja pappina. Opistolle hän siirtyi Lahdessa Launeen seurakunnan aikuistyöstä vastaavan papin tehtävistä. Aiemmin hän on ollut mm. Kriisipalvelu ry:n toiminnanjohtajana.

Petri Välimäki on tehnyt runsaasti yhteistyötä eri puolilla Suomea sijaitsevien seurakuntien kanssa järjestämällä jo vuosien ajan sielunhoidollisia ja ihmisen tukemiseen tähtääviä seminaareja.